nestle hranaSklonište za životinje Prijatelji iz Čakovca brine za 250-ak životinja, a volonteri svojom velikom ljubavlju i požrtvovnošću pomažu da životinjama ne nedostaje ljubavi i pažnje.

Čakovečko sklonište se tijekom zadnjih godina uvelike razvilo zahvaljujući volonterima i donacijama osviještenih kompanija. Sklonište ima četrdesetak odvojenih dvorišta u kojima su smještene razne pasmine pasa. U dvorištima se nalaze boksevi i pseće kućice koje štite životinje od kiše i hladnoće. Uređeno je i posebno dvorište za istrčavanje pasa koji su u boksevima.

Ipak, bez obzira na to koliko uvjeti bili dobri, kavez je uvijek ostaje kavez. Ni jedan kućni ljubimac u njemu ne bi trebao provesti više od nekoliko dana. Isto tako, sa svakim udomljenim psom otvara se novo mjesto za nekog koji luta ulicama grada i možda nema ni što jesti ni gdje spavati, a brižni djelatnici čakovečkog skloništa možda bi i za njega brzo pronašli novu obitelj.

Nestlé Purina svojim sponzorstvom potpomaže cijeli niz aktivnosti i udruga koji se bave zaštitom životinja. Tako su financirani programi edukacije djece školskog uzrasta, a izdašnim donacijama je pružena djelatna pomoć brojnim udrugama za zaštitu životinja u Hrvatskoj. U skladu s načelima kompanije već godinama kompanija aktivno sudjeluje u brojnim humanitarnim projektima i podizanju svijesti građana o brizi za kućne ljubimce i pomaganju u zbrinjavanju životinja.

Upravo zato, kompanija će ponovno donirati hranu za kućne ljubimce čakovečkom skloništu, koja je itekako potrebno u zimskim mjesecima kada su zalihe potrepština sve manje, a broj napuštenih kućnih ljubimaca veći.

Tvrtka Nestlé je svojim raznoraznim humanitarnim angažmanima osigurala svoje mjesto na tronu jedne od društveno najodgovornije kompanije, kako u Hrvatskoj tako u svijetu. Nestlé je u Hrvatskoj već pokrenuo niz inicijativa kojima dodatno naglašava svoju predanost stvaranju zajedničke vrijednosti.