mura

Budući da ljudska okrutnost ne poznaje granica, u samo tjedan dana smo na području Međimurske županije pronašli dva legla neželjenih štenaca koje je netko bešćutno odbacio u zabiti i pustio ih da umru.

Prvo je devet štenaca nađeno usred polja u Polevama, a potom je osam štenaca nađeno kraj rijeke Mure u Podturnu. Srećom, slučajni prolaznici su ih pronašli pa su oni spašeni i dovedeni u naše sklonište.

Bebe su sada na sigurnom u privremenim domovima dobrih ljudi koji su im ponudili smještaj i skrb. Bebe su stare manje od mjesec dana, ali gledaju i mogu samostalno jesti. Privremeni udomitelji hrane ih na bočicu mlijekom za štence. Osim mlijeka, potrebne su nam vlažne maramice, pelene, dekice, papirnati ručnici, konzervice za štence, riža i stare novine. Ako imate neke od tih stvari, molimo vas da ih donesete izravno našoj privremenoj udomiteljici Nini u Zagreb. Njezin kontakt broj je 097-7828-389.

Bebe će biti u našoj skrbi sljedeća dva mjeseca dok se ne oporave, a onda će biti spremne za udomljenje. Međutim, troškovi za hranu i druge potrpštine, zaštitna cjepiva i paste protiv glista te cijepljenje i čipiranje štenaca s Mure u sljedeća dva mjeseca iznosit će oko 8000 kn. Stoga smo ovim putem pokrenuli akciju skupljanja donacija u svrhu pokrivanja dijela troškova u iznosu 5000kn. Stoga Vas molimo da nam pomognete donacijom, koliko god mala ona bila, jer sa svakom kunom korak smo  bliže cilju. Uplate skupljamo u samom skloništu, ali i putem internet bankarstva, opće uplatnice ili Paypala. Ako donaciju želite uplatili internet bankarstvom ili uplatnicom, učinite to na sljedeći žiro račun:

broj računa: HR3323400091116025375
poziv na broj: 02 888
svrha uplate: donacija za štence
korisnik: ZEU Prijatelji životinja i prirode, Čakovec

 

Također, nadamo se da će svaki štenac dobiti svoju kumu/kuma i, još važnije, udomitelje i novi dom u kojem će zaboraviti na strahotu koju su preživjeli.