O udruzi

Zaštitarsko ekološka udruga Prijatelji životinja i prirode Čakovec osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja zaštite okoliša i zaštite biljnog i životinjskog svijeta. Kroz svoj dugogodišnji rad usmjerena je na projekte edukacije, posebice djece i mladih. U tom smislu članovi i volonteri udruge organiziraju Dane otvorenih vrata, posjete vrtićima i školama, kreativne radionice i druženja.

Od 2012. godine udruga preuzima najveće hrvatsko sklonište za napuštene životinje koje i dan danas vodi. Sklonište djeluje na području Međimurske Županije i ponosi se svojom politikom zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja koja je od samih početaka „no kill“ što znači da se svakom psu daje prilika da dobije novi i dobar dom.

Sklonište je tako postalo novi momentum u radu udruge te je udruga prepoznata ne samo u medijima po svojim uspjesima i kvalitetnom djelovanju već i od strane građana i jedinica lokalne samouprave.

Za svoj predani rad na zaštiti životinja udruga je dobila nagradu Zlatnik Grb Grada Čakovca za promicanje interesa i ugleda Grada te Heroj za najbolji projekt u području zaštite životinja za 2018. godinu od Zaklade Regica i Prijatelja životinja iz Zagreba za projekt kastracije pasa u romskim naseljima Međimurja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.