Tko smo mi?

Sklonište za životinje “PRIJATELJI” djeluje od 2001. godine sa svrhom zaštite, zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području cijele Međimurske županije. Želja nam je da potaknemo ljude da razmišljaju o svom odnosu prema životinjama i da se pridruže ispunjenju naših ciljeva!

RADNO VRIJEME

Radni dan8:00 – 17:00
Subota9:00 – 17:00
Nedjelja11:00 – 16:00

 091 8988 004

Naša misija

Uzimajući u obzir da svaka životinja ima prava, a da postoje ljudi koji ih nemilosrdno krše, osjetili smo nužnu potrebu da se udružimo i na taj se način pokušamo uhvatiti u koštac s postojećim problemima životinja. Sklonište za životinje “Prijatelji” nastoji svojim djelovanjem otkloniti sadašnja ograničenja svijesti građana o pravima životinja, poticati njihovu zaštitu i prava, te zbrinuti što veći broj napuštenih i ostavljenih životinja. Jedan od glavnih ciljeva našeg skloništa je edukacija građana o pravima životinja. Velik broj napuštenih životinja pokazatelj je nedostatka moralne zrelosti pojedinih građana. Ovaj problem ne može biti samo na teret našeg skloništa, to je problem cjelokupnog društva u kojem živimo i nitko ne bi smio pred tim zatvarati oči.

Naši počeci

Pogledajte kako je naše sklonište izgledalo 2005. godine, nakon nepune 4 godine postojanja.

O skloništu

Sklonište ima sedamdeset odvojenih dvorišta i 25 bokseva od čega 16 bokseva ima malo dvorište a za njih devet nam je u planu napraviti dvorišta uskoro. U boksevima i dvorištima su smještene pseće kućice koje štite životinje od kiše i hladnoće, a svako dvorište i boks je potpuno ili djelomično natkriveno. Uređeno je i posebno dvorište za istrčavanje pasa što sve njih posebno raduje.

0
dvorišta
0
bokseva

Rezultati rada udruge

  • dobili smo na korištenje zemljište za izgradnju skloništa za napuštene životinje
  • izgradili sklonište za napuštene životinje te postali registrirano sklonište za životinje za Međimursku Županiju
  • surađujemo s mnogim udrugama za zaštitu prava životinja u zemlji i inozemstvu
  • provodimo akcije “Prijatelji poklanjaju” putem medija i štandova
  • organiziramo radionice s djecom i mladima te ostalim udrugama sličnih interesa

Više od

5000

udomljenih pasa

u

16

godina rada.

 

…još uvijek brojimo.

Naši prijatelji