Ove smo godine uskrsne blagdane dočekali u pravom duhu Uskrsa – velikom radnom akcijom u azilu.

 

Okupilo nas se tridesetak i od ranog jutra zasukali smo rukave te prionuli na posao. Očistili smo staru kuću i pripremili prostor za novu kuhinju i kancelariju, srušili granje i očistili cijeli okoliš te pripremili prostor za nova dvorišta za istrčavanje pasa, dovršili medicinske boksove za bolesne životinjice, iskopali temelje za novu ogradu, sastavili novu kuhinju i pospremili sva skladišta, potpuno uredili mačji azil, a nismo zaboravili ni na malo maženja i češkanja našim pasićima i macama, pofotkali za web njih tridesetak i na kraju probali fino vegansko varivo od graha, ječma i dimljenog tofua, vegetarijansku pizzu te zasluženo čekali paljenje velike vuzmenke na kraju dana. Uz uživanje u vatri u smiraj dana bili smo zahvalni na lijepom druženju i ispunjeni darovima koje smo primili.

U ožujku je azil primio privatnu donaciju od 15000,00 kn za željezo i armaturnu mrežu za novu ogradu, uslugu geodeta gospodina Tomislava Solaka koji nam je iscrtao cijeli tlocrt azila a što nam je potrebno za preregistraciju u Sklonište prema Pravilniku Ministarstva poljoprivrede, članovi Udruge Tierwald Ungarn su nam pomogli u pokriću veterinarskih troškova u iznosu od 23000,00 kn, od čega je samo njihova članica, gospođa Sane Brehm donirala 7200,00 kn te kupili novu kuhinju i kotao za brzo kuhanje hrane, tvrtka Par-am i dr. sc. Josip Šimičić iz Zagreba donirali su nam izvrsni profesionalni program za evidenciju pasa i mačaka, a najviše od svega su nam dragi vaši mali novčani prilozi i sve veći broj volontera koji dolaze u azil pomoći nam u brizi za naše štićenike.

Neizmjerno smo zahvalni svima koji nas podržavate u ovim teškim vremenima, ali uvijek se sjetimo i one lijepe Enesa Kiševića: “Naše je ono što smo drugima dali.” 

I za kraj najljepša vijest ovog proljeća – od početka godine primili smo u azil 56 novih štićenika, a 51 udomili. 

Svima želimo lijepe trenutke u danima koji dolaze i vidimo se na nekoj novoj radnoj akciji. 

U međuvremenu pogledajte neke od fotografija s radne akcije na sljedećem linku.