Jad i bijeda azila

Danas smo s vama odlučili podijeliti ono s čime se mi budimo i s čime idemo spavati svaki dan i zbog čega imamo grč u trbuhu i suze u očima cijelo vrijeme. Nekoliko puta ove godine apelirali smo na javnost da nam je potrebna pomoć u brizi za pse koje imamo u azilu, ali sva pomoć koja je stigla jedva je bila dostatna da se sve životinje veterinarski opskrbe te za gorivo, režije, hranu i plaće za 5 djelatnika.

Pet djelatnika plus voditeljica volonterka, SAMO šestero ljudi na 350 pasa koje svaki dan treba nahraniti, dvaput počistiti, odvesti kod veterinara, dati terapije, previti rane… Radi se u dvije smjene, po 12 sati svaki dan, bez obzira na nedjelju ili praznik. Ovo su fotke zbog kojih nas je sramota jer ne možemo bolje, zato jer nemamo resurse za bolje, zato jer ne stižemo više, jer smo ljudi, a ne strojevi.

Dvorišta su odavno opet puna blata, a mi smo skupili novac za jedva dva kamiona novog šljunka (treba nam barem deset kamiona), a idealno bi bilo kad bismo uspjeli sva dvorišta betonirati.

Kućice smo u potpunosti obnovili iz donacije prije dvije godine (ali psi ih grizu, zapišavaju, vlaga ih izjeda) i pola njih je u raspadnom stanju.  Sva nova dvorišta nemaju krovove te i psi i kućice kisnu kod svake male ili veće kiše.

Štenci koje smo ove godine primili u ogromnom broju odrastaju u azilu jer nitko ne pita za njih. Ima dana kad jedu suhi kruh pomiješan s ostacima iz tvornica. Malecki su vani i unatoč slami u kućicama tresu se jer su noći već prilično hladne, a zima tek dolazi.

Pomognite nam da pred zimu uredimo sklonište, dođite na radnu akciju subotama, poklonite nam materijal, uplatite donaciju. Najviše nam treba desetak volontera ili neka tvrtka koja bi mjesec dana radila puno radno vrijeme da uredimo azil prije zime.
Hoćemo li zajednički ovu bijedu pretvoriti u sjaj? Hoćete li pomoći?

Naš račun za pomoć je HR3323400091116025375, ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, s.w.i.f.t. PBZGHR2X, Privredna banka d.d. Zagreb
Paypal: info@prijatelji-zivotinja.org

Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec, Hrvatska

Pomognite donacijom

[apss-share networks=’facebook,twitter,google-plus,pinterest,linkedin,email’ share_text=’Podijeli s prijateljima:’ counter=’1′ total_counter=’1′]